Met Chabot naar Van Nelle!

Bezoek met het Chabot Museum de Van Nellefabriek – UNESCO werelderfgoed sinds juni 2014- met een ervaren gids.

In een uitgebreide rondgang van ruim een uur door de fabriek (1930) komt u alles te weten over de architectuur, recente verbouwing, historische achtergronden, productieprocessen en het principe van licht, lucht en ruimte. In het Chabot Museum ervaart u de bijzondere combinatie van kunst en modernistische architectuur. Ook ontvangt u hier het boek Jan Kamman – Fotograaf van het Modernisme (normaal € 19,90), met o.a. de iconische foto’s die Kamman kort voor en na de voltooiing van de Van Nellefabriek maakte.

Ontdek het Rotterdamse Nieuwe Bouwen met de Van Nellefabriek, het Chabot Museum én het geliefde boek Jan Kamman, Fotograaf van het Modernisme (Flip Bool en Lienke Moerman, 2e druk).

 

Momenteel zijn er geen instaprondleidingen gepland.

Groepsrondleidingen zijn wel mogelijk.

Neemt u gerust contact met ons op! (óók als u een seintje wilt krijgen wanneer de instaptours weer starten)

Meer informatie: mail@chabotmuseum.nl

 

 

Praktische informatie, voor uw bezoek:

U kunt zich melden bij de portier, bij de slagboom die toegang geeft tot het terrein van de Van Nellefabriek (Van Nelleweg 1, 3044BC Rotterdam).

Er is voldoende parkeergelegenheid rond de fabriek. Met het openbaar vervoer is bus 38 de lijn die vanaf Centraal Station stopt op de Beukelsbrug, direct voor het fabrieksterrein (trap af naar van Nelleweg).

U bent natuurlijk ook van harte welkom om het Chabot Museum te bezoeken op een door u gewenst tijdstip. Tevens ligt hier het boek Jan Kamman – Fotograaf van het Modernisme voor u klaar.

Voorafgaand aan uw bezoek is het zeer de moeite waard om de film Bouwen voor het Licht (ca. 20 minuten) te bekijken.
https://www.youtube.com/watch?v=Jzjxm22lLeE
https://www.youtube.com/watch?v=QSoV4DQHl4g

Gerelateerd

Rondleiding Museumparkvilla’s

Een rondleiding langs de modernistische villa’s aan het Museumpark. De tour start én eindigt bij het Chabot Museum. Een enthousiaste...

Het museum

Een bezoek aan het museum brengt een bijzondere combinatie van moderne kunst, architectuur en geschiedenis. In de lichte open ruimtes...

Thuis in het Chabot Museum

Armando schenkt zijn privé-verzameling aan Chabot Museum 400 werken van 121 kunstenaars Het Chabot Museum heeft enige tijd geleden van...